lørdag den 29. september 2012

Indonesisk karrysuppe med fersken og rejer

Her er et bud på endnu en god efterårs-suppe. Kombinationen lyder måske lidt speciel, men den er absolut et forsøg værd! Det er en opskrift, min familie altid har brugt, og den har været en succes hos såvel store som små. Suppen kan både bruges som forret og som hovedret.
Og igen synes jeg, at der hører et godt stykke brød til suppen, da den i sig selv ikke er specielt mættende. Det kunne fx være foccacia eller bare et godt grovbrød.

Suppe til 4 personer:
2 store løg, hakkede
4 fed presset hvidløg
3 tsk. karry
1 dåse hakkede tomater
1 dåse ferskner skåret i små tern (husk at gemme saften)
½ liter grøntsagsbouillon
1/4 liter piskefløde
150 gram rejer
en spsk. olie
½ tsk. muskatnød
salt og peber


Løg og hvidløg blancheres i olien - uden at blive brune. Så skal karry i sammen med tomater, ferskner, muskatnød og bouillon. Suppen koges op og smages til med salt og peber. Så skal fløden tilsættes, og til sidst rejerne. Det er vigtigt, at suppen ikke koger, efter rejerne er puttet i, da det vil gøre dem seje i konsistensen. Hvis suppen er for skarp i smagen, kan en smule af lagen fra ferskenerne tilsættes.
Så er der serveret!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar