Til ca. 30-40 stk:
300 g tørrede kikærter
1 stort bundt persille
1 stort bundt koriander
2 spsk. citronsaft
3 tsk. spidskommen, stødt
3 tsk. korianderfrø, stødt
1 tsk. salt
3 æg
2 spsk. mel
et mellemstort løg
2 fed hvidløg
2 spsk. jomfru i det grønne
olie til stegning - raps eller solsikke
Kikærterne udblødes i vand i ca. 12-15 timer i køleskabet.
Derefter hældes vandet fra og kikærterne skylles igennem - de skal ikke koges! Kikærterne køres i en blender sammen med resten af ingredienserne, undtagen jomfru i det grønne - de skal i efter "dejen" er blendet. Konsistensen skal være lidt blødere end frikadellefars. Hvis dejen er for blød, kan man komme mere mel i, så de hænger bedre sammen.
Og så er der bare tilbage at forme små boller på ca. 3-4 cm i diameter og stege dem i en god portion olie, eller friture, hvis man går all in. Man kan også stege dem almindeligt på panden, men så ryger lidt af den gode oplevelse.
Tahindressing:
0,75 dl tahin
Saft fra en halv citron
Et halvt fed hvidløg
Vand
Salt og peber
Tahin blandes med citronsaft og hvidløg. Derefter tilsættes vand indtil konsistensen er passende - ca. som yoghurt. Herefter smages dressingen til med salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar