torsdag den 12. juli 2012

Grov basilikumpesto


En lille skål pesto:
  • 50 g nødder eller kerner (pinjekerner, mandler, hasselnødder, pekannødder osv.)
  • To-tre gode håndfulde basilikum og evt. lidt persille
  • Halvanden spiseskefuld citronsaft
  • 25 g parmesanost
  • Et lille fed hvidløg
  • salt og peber
  • ½-1 dl olivenolie
Den her pesto skal ikke køres i blenderen, men derimod skal alle ingredienserne hakkes i hånden. Det giver den grove konsistens, som jeg er vild med.
Det kan være en ide at hakke bladene sammen med et par nødder, da de kan være lidt svære at hakke alene. Olien tilsættes til sidst indtil pestoen har den konsistens, man bedst kan lide.
Jeg synes, at pesto er et meget godt alternativ til sovs - især om sommeren. Det går godt sammen med både fisk, kylling, pasta og kartofler, eller bare som dip til et godt brød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar