mandag den 7. maj 2012

Kylling i karry/kokosmælk

Boller i karry har altid været et absolut no go for mig. Jeg synes det er kedeligt, smager af for lidt - og ikke mindst kogt kød, nej tak! Men så er det godt, at rettens orientalske brormand kan redde det hele. Det er den bedste hverdagsret, og det er nemt og overskueligt at lave, når man kommer hjem fra arbejde. Og hvis man tilfældigvis har nogle peanuts eller cashewnødder liggende, er det lige prikken over i'et. Jeg plejer at spise alle former for karry-retter og til dels også wokretter med en god mangochutney, da det giver en god kontrast til det lidt krydrede mad, men det skal til gengæld helst være en mild version, hvis maden i forvejen er rimelig spicy.

Opskrift til ca. 4 personer:
1 stort løg
1 skrællet æble
2 gulerødder
400 g kyllingebryst i strimler
1 dåse kokosmælk
2 spsk karry (tilpasses alt efter, hvor stærk en udgave man har)
1 tsk. stødte korianderfrø
1 tsk. rød karrypasta
1 spsk. sød chilisauce
2 fed hvidløg
salt og peber
olie til stegning

Evt. tilbehør:
Kokosmel
Rosiner
Peanuts/andre nødder

Løgene skal hakkes, og gulerødder og æbler skæres i mindre stykker. Så skal de steges ved svag varme i noget tid. Løgene skal helst blive klare, og æbler og gulerødder nogenlunde møre. Så tilsættes karryen, og steges med et par minutter. Derefter tager jeg grøntsagerne af varmen og bruner kyllingestrimlerne. Når kyllingen er brunet, tilsættes kokosmælken og de resterende krydderier. Så smages retten til med salt og peber og serveres med ris til.
Når man har forberedt grøntsager og æbler, kan man lige så godt sætte risene over med det samme. Karryretten tager nemlig ikke ret lang tid at bikse sammen, så hvis kødet ikke skal koges helt i stykker, og det en god idé, at have det sat i gang som det første.

Hvis man er mere til lightkokosmælk (fy-fy!) kræver det nok en smule jævning, hvis sovsen ikke skal blive alt for tynd og slasket.

1 kommentar: